Международен фолклорен фестивал „Синия Дунав“ 2020 и 2021

Събитие с международен мащаб и национална значимост, посетено от над 4000 души за всяко издание. Провежда се в рамките на три дни на открито в гр. Видин. МФФ „Синия дунав“ събира на едно място представители на различни култури от поречието на река Дунав, а мисията му е да ги обедини чрез голямата им любов към фолклора.

Две поредни години /2020 г. и 2021 г./ международен фолклорен фестивал „Синия Дунав“ преплита пъстротата на българския фолклор и народно творчество с участието на международни фолклорни групи от Румъния, Сърбия, Австрия, Унгария и др., представени чрез танц, песен и мелодия от самодейни състави; уникална концертна програма с най-изявените имена на българския фолклор и народни игри; творчески работилници за малки и големи; хоротека; търговски, изложбени площи и активности.

В рамките на фестивала се представя базар с голямо разнообразие от ръчно изработени сувенири, бижута, предмети за домакинството, фермерски и занаятчийски продукти, вино и други – всички те обединени от любовта на творците към българската шевица и традиция.